Lyofilizované čučoriedky sú, nielen vďaka modrému farbivu, oceňované pre ich zdraviu prospešným účinkom. Zároveň sú vyhľadávané pre lahodnú chuť a široké využitie. Metódou sušenia mrazom sa zachová prirodzená farba, aróma aj chuť čerstvých plodov.
kanadské čučoriedky mrazom sušené.
Pôvod | Nemecko |
Čučoriedky sušené mrazom obsahujú veľké množstvo vitamínu C, ktorý posilňuje imunitný systém. Sú tak skvelým doplnkom pri prechladnutí, chrípke a infekčných ochoreniach. Modré farbivo zvané myrfilín môže napomáhať zachytávať voľné radikály a znižovať riziko srdcovo-cievnych chorôb.
Sušené čučoriedky sa už mnohé generácie využívajú na hnačku u malých detí. Majú schopnosť držať v tele vodu, pôsobia protizápalovo a upokojujú zvracanie. Deti sa navyše tejto chutnej medicíne nebránia.
Kúsky ovocia sú najskôr prudko zmrazené. Potom sa ovocie umiestni do sušiarne. Z konzistencie ľadu prechádza voda priamo do fázy vodnej pary a sušené ovocie si vďaka tomu v maximálnej miere zachová svoju pôvodnú textúru a arómu, ale aj potrebné vitamíny a minerály, ktoré sa pri inej metóde sušenia strácajú.
Energia: 1000kJ/ 239kcal
Tuky: 3,8g
z toho nasýtené mast. kyseliny: 0g
Sacharidy: 38g
z toho cukry: 38g
Vláknina: 31g
Bielkoviny: 3,8g
Soľ : 0,02 g