Datle medjool
343

Datle medjool

1,50 /100g
 Skladom sklad 56ks
 Ako vybrať?
100g
O produkte

Datľovník pravý má tmavo hnedé oválne plody, ktorým hovoríme datle. K domestikácii tejto rastliny došlo už v období medzi 3. a 4. tisícročím. Pochádza z oblasti Mezopotámie a vďaka človeku sa dnes pestuje od severnej Afriky cez Blízky východ až po pravý breh rieky Indus. V týchto oblastiach sú datle významnou súčasťou kuchyne. Často sa pečú na masle alebo sa lisujú do bochníka s názvom „adšu".

Vďaka sušeniu sa datliam výrazne zlepšuje ich trvanlivosť. Datle majú silnú sladkú chuť, ktorá môže byť náhradou iných sladkostí nielen u detí.

 Odporučiť
datle medjool
Alergény-
PôvodIzrael, Irán, Tunisko
Využitie:

sladkosti - rozmixované datle do pasty zmiešajte s drvenými orechmi, strúhaným kokosom a troškou kakaa, vzniknutú zmes vytvarujte do guľôčok
datle možno pridať aj do sladkých kaší alebo do kuskusu
sladké pečivo - nahrubo nasekané datle môžete dať pred pečením do cesta, a tak zvýrazniť klasický recept na banánový chlieb alebo akékoľvek iné sladké pečivo
raw torty - rozmixované datle sa vďaka svojej lepkavej a tuhej konzistencii často využívajú ako základy pre nepečené torty
domáce müsli - datle sa môžu stať aj súčasťou vášho doma pripraveného müsli či pečených müsli tyčiniek
šaláty - nielen v ovocných šalátoch, ale aj jemne nasekané a v malom množstve urobia datle v zeleninovom šaláte zaujímavú exotickú chuť
datle v čokoláde - datle namáčajte v rozpustenej čokoláde, uložte na plech a nechajte stvrdnúť
smoothie - namáčané datle sa dajú ľahko rozmixovať s ďalšími ingredienciami do hladkého kokteilu

Energia 1180kJ/282kcal

tuky: 0,39g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,03g

sacharidy: 75,03g

z toho cukry: 63,35g

bielkoviny: 2,45g

vláknina: 8g

loader  Načítavam hodnotenia...
loader  Načítavam podobné produkty...