Jačmenné krúpy
206

Jačmenné krúpy

0,20 /100g
 Skladom sklad 4ks
 Ako vybrať?
250g
O produkte

Kedysi sa jačmenné krúpy bežne využívali v kuchyni, pretože sú zdravé, výživné aj lacné. Majú mierne tvrdšiu konzistenciu, ale skvelú orieškovú chuť. Dajú sa z nich urobiť rôzne pochúťky ako krúpový šalát, fašírky, krúpy s makom a čučoriedkami, nákyp z krúp, krúpové rizoto, zapekanú zeleninu s krúpami a pod.Konzumácia jačmenných krúp posilňuje aj celkovú imunitu, pretože sa lepšie množia tzv. dobré baktérie. Tie sa starajú o to, aby v črevách nezačali vládnuť škodlivé baktérie, lepšie nám teda trávi, cítime sa lepšie a zdravšie.

 Odporučiť
jačmenné krúpy
Alergényobilniny obsahujúce lepok
PôvodSlovenská republika
Pred varením krúpy preperte vo vlažnej vode a potom sceďte. Následne krúpy zalejte vodou, ktorej by malo byť aspoň štyrikrát viac ako krúp. Vo vode ich nechajte asi 30 minút odstáť a potom ich začnite variť. Krúpy značne zväčšia objem a zmäknú. Ak pridávate krúpy do polievky, omáčky alebo teplého zeleninového jedla, vždy ich predtým uvarte zvlášť. Polievka alebo jedlo by sa vám mohlo varením krúp zakaliť.

Energia: 1428kJ/337kcal

tuky: 1,2g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 0g

sacharidy: 73,5g

z toho cukry: 0g

bielkoviny: 11g

vláknina: 7,2g

soľ: 0,04g

loader  Načítavam hodnotenia...
loader  Načítavam podobné produkty...