Mandle blanšírované
565

Mandle blanšírované

1,20 /100g
 Skladom sklad 43ks
 Ako vybrať?
100g
O produkte

Mandle sú občas nazývané “kráľovná orechov”, pretože obsahujú najviac vzácnych živín spomedzi všetkých orechov. Ľudia ich pestujú už od dávnych čias, od roku 2500 pred n.l. Sú plodom stromu – Mandle obyčajnej. Mandle sú bielej farby, obalené hnedým plášťom a uzavreté v tvrdej škrupine.

Blanšírovanie je tepelná úprava, pri ktorej sa ovocie, zelenina alebo orechy ponoria na istý čas do vriacej vody a následne do studenej. Pomocou tejto úpravy dokážeme odstrániť šupku z mandlí.

Prečo sú mandle zdravé?

Mandle majú vyšší obsah vlákniny, vápnika, vitamínu E, riboflavínu a niacínu, než akýkoľvek iný druh orechov. O mandliach je známe, že pozitívne vplývajú na tráviaci trakt, podporujú trávenie a vyprázdňovanie. Rovnako ako iné orechy aj mandle obsahujú pomerne vysoké množstvo tuku, ale dve tretiny z týchto tukov sú prospešné pre srdce. Sú odporúčané osobám pri kardiovaskulárnych ochoreniach a diabetese, a tiež pri nervových problémoch. Dokážu napr. upokojiť nervový systém. Mandle obsahujú vysoký obsah bielkovín, čím sú výhodným doplnkom vo výžive športovcov. Bielkoviny sú stavebným prvkom našich svalov, kože a chrupavky. Minerálne látky obsiahnuté v mandliach, ako napríklad draslík a sodík pomáhajú regulovať krvný tlak.

 Odporučiť
jadrá mandlí
Alergényorechy
PôvodUSA
Tipy na použitie

Používajú sa k priamej konzumácii, ale aj pri varení, pečení a zdobení zákuskov. Výborne sa hodia do bieleho jogurtu a cereálií v kombinácií so sušeným ovocím. Taktiež si nimi môžete obohatiť zeleninové šaláty. Z mandlí je možné si pripraviť orechové mlieko, maslo, pomazánky a dezerty.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Energia: 2496kJ/604kcal

tuky: 52g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 4,7g

sacharidy: 7,6g

z toho cukry: 4,9g

bielkoviny: 20g

soľ: 0,04g

loader  Načítavam hodnotenia...
loader  Načítavam podobné produkty...