Perly tapioka
232

Perly tapioka

0,60 /100g
Dostupnosť: Kontaktujte nás
O produkte

Tapiokové perly sú 100% škrob z hľúz kríku manioku.

Tapiokové perly sú obľúbené v ázijskej kuchyni najmä pri príprave sladkých jedál. Guľôčky dokážu namočením zväčšiť svoj objem asi na dvojnásobok. Najbežnejšie sa z perál pripravuje puding alebo kaša. Perly varené v mlieku pripomínajú u nás obľúbenú ryžu v mlieku. Dajú sa z nich pripraviť aj rôzne pudingové tortičky, dezerty a pod.

Tapiokové perly sú zdravým zdrojom uhľohydrátov, majú nízky obsah cholesterolu a neobsahujú nezdravé tuky. Tapioka obsahuje vápnik, fosfor, draslík a horčík. Neobsahuje lepok a môže byť preto súčasťou bezlepkovej diéty pre celiatikov.

Z manioku sa vyrába tapioková múka alebo práve tapiokové perly, ktoré sú najbežnejšou formou tapioku. Namočené guľôčky (minimálne 10 minút) a rozmixované guľôčky pridávame k prirodzene bezlepkovej múke pre zvláčnenie cesta v približnom pomere 1:5 k ostatnej múke, napríklad v palacinkách alebo inom ceste, do ktorého sa pridáva voda. Pomleté alebo rozdrvené guľôčky sa dajú použiť do piškótového cesta namiesto obilnej múky, väčšinou v kombinácii s mletými orechmi alebo s inou prirodzene bezlepkovou múkou, ktorej dodáva vláčnosť. Namočené guľôčky sa varia na puding alebo sa pridávajú do tapioca nápojov.

 Odporučiť
tapiokové perly
Alergény-
PôvodThajsko
Príprava pudingu: 1 diel perál prepláchneme pod tečúcou vodou a namočíme do 3 dielov vody. Po napučaní pridáme 3 diely mlieka (rastlinného alebo živočíšneho), osladíme a stáleho miešania varíme do zhustnutia (podobne ako puding). Dávkujeme od misiek a ozdobíme ovocím, čokoládou alebo orieškami.

Takto pripravený tapioca puding je lahodný dezert plný energie, vhodný pre celiatikov, vegánov, vegetariánov, ľudí s delenou stravou aj pre ľudí s laktózovou intoleranciou.

Energia: 1464kJ/350kcal

tuky: 0,1g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 0g

sacharidy: 87,1g

z toho cukry: 0g

bielkoviny: 0,1g

soľ: 0g

loader  Načítavam hodnotenia...
loader  Načítavam podobné produkty...