Pohánková múka
236

Pohánková múka

0,40 /100g
 Skladom sklad 77ks
 Ako vybrať?
250g
O produkte

Múka pohánková sa získava mletím pohánky. Pohánka je jednoročná rastlina z čeľade rdesnovitých nie je klasickou obilninou. Za pravlasť pohánky sa považuje stredná a juhovýchodná Ázia. Do Európy sa dostala pravdepodobne až s mongolskými nájazdmi. V 15. storočí sa jej pestovanie obmedzilo len na niekoľko málo krajín: Francúzsko, Nemecko a stredné Rusko.

Prečo je pohánka zdravá?

Pohánka sa v súčasnej dobe považuje za diétnu potravinu, ktorá má uplatnenie predovšetkým v racionálnej výžive. Je nutrične hodnotná, ľahko stráviteľná a obsahuje vlákninu. Zrná pohánky sú zdrojom kvalitných bielkovín s vysokým obsahom esenciálnych aminokyselín (najmä lyzínu), vitamínov (najmä skupiny B, C, E) a minerálnych látok (horčík, draslík, fosfor). Pohánka neobsahuje glutén, takže je vhodná pre pacientov, ktorý trpia intoleranciou na glutén. Pohánka má priaznivý vplyv na cievny systém, pečeň a tráviace ústrojenstvo.

 Odporučiť
pohánková múka
Alergény-
PôvodSlovenská republika
Tipy na použitie

Je vhodná do pečiva, do cestovín, pridaním mlieka alebo vody sa znej robí kaša, je vhodná pre bezlepkovú diét. Obsahuje však vyššie množstvo sacharidov, preto s ňou počas redukčnej diéty zaobchádzajte opatrne.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Energia: 1337kJ/332kcal

tuky: 1,2g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1g

sacharidy: 75,7g

z toho cukry: 0,3g

bielkoviny: 7,7g

soľ: 0g

loader  Načítavam hodnotenia...
loader  Načítavam podobné produkty...