Pšeno
214

Pšeno

0,30 /100g
 Skladom sklad 40ks
 Ako vybrať?
250g
O produkte

Pšeno je dobre stráviteľné, veľmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni má veľmi široké využitie a jeho príprava je jednoduchá. Hodí sa ku sladkému i slanému.

Pšeno vzniká z prosa odstránením semenných šupiek z obilniny. V skorších dobách sa pšeno využívalo napríklad na prípravu trhancov alebo pšenového nákypu. Na nejaký čas bolo pšeno z kuchyne vytlačené ryžou, čo sa ale postupne zmenilo.

 Odporučiť
vyrobené z prosa
Alergény-
PôvodPoľsko, Ukrajina
Tipy a recepty:

kaše - pšeno môže rozšíriť vaše raňajkové kaše o ďalší typ obilnín, pšenovú kašu tiež môžete využiť ako prílohu trebárs ku grilovanej zelenine
rizoto - nahraďte klasickú ryžu v rizote pšenom
placky - z vareného pšena, kociek zeleniny, cesnaku, byliniek a krupice vytvarujte a usmažte výborne placky
plnka - uvarené pšeno zmiešajte napríklad s restovanou cibuľkou, syrom a bylinkami, naplňte zmesou papriky a zapečte ich
slané koláče - pšeno môže byť aj základom pre pšenové quiche alebo nákyp
knedličky - pre celiatikov zo pšena pripravíte pšeničné knedličky ako chutnú alternatívu tých klasických

Energia: 1514kJ/362kcal

tuky: 4,2g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,72g

sacharidy: 72,9g

z toho cukry: 0g

bielkoviny: 11g

soľ: 0,013g

loader  Načítavam hodnotenia...
loader  Načítavam podobné produkty...