Dlhozrnná ryža basmati je známa vyšším pomerom minerálov a nižším glykemickým indexom v porovnaní s ostatnými druhmi ryží. Je ľahko stráviteľná a má nízku lepivosť. Po uvarení zostáva sypká.
Príprava: jeden diel ryže Basmati prepláchnete a necháte odmočiť v studenej vode aspoň 40 minút. Vsypte do 1 a štvrť až 1 a poldielu osolenej vody. Prikryte pokrievkoupokiaľ sa voda nevyvarí (cca 12 až 15 minút). Odstavte z variča, ržu jemne prekyprite a nechajte chvíľu odstáť (cca 3 minúty) Takto pripravená ryža jenvoňavá, chutná a nelepí sa.
Energia: 1474 kJ / 347 kcal Tuky: 0,5g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1g Sacharidy: 77g z toho cukry: 0,4g Bielkoviny 8,2g Soľ: 0,01g
Načítavam hodnotenia...
Načítavam podobné produkty...
Zdá sa, že máte zakázané cookies
Cookies, ktoré používame nám pomáhajú pri zlepšení Vášho zážitku pri prehliadaní našej stránky od okamihu Vašej návštevy až po jej ukončenie. Len na základe nich vieme sprístupniť niektoré funkcie ako napríklad priebeh nákupu alebo vkladanie do košíka.
E-shop Do Pohára, používa súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom okrem iného aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Prijať všetky“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.