Ryžové krekry s morskou riasou vážili cestu až z ďalekej Ázie, aby ste si na nich mohli pochutnať! Môžete sa tešiť na vôňu morských rias a sójovej omáčky. To je jednoducho neodolateľná kombinácia.
ryža 67,1 % (ryža 92 %, cukor, džús z vodného melónu, olej z ryžových otrúb, soľ), slnečnicový olej HOSO s vysokým podielom kyseliny olejovej, maltodextrín, trstinový cukor, sójová omáčka prášok (sójové bôby, ryža, soľ, maltodextrín), morské riasy vločky 1,8 %, kvasnicový extrakt, antioxidant extrakt z vysokým obsahom tokoferolov
Alergény | Sója |
Pôvod | Thajsko |
Ryžové krekry sú typickou japonskou špecialitou. V krajine ich pôvodu sa im hovorí senbei a miestni si na nich pochutnávajú už celé stáročia. Ide o pečenú, grilovanú alebo vyprážanú ryžu, ktorá sa pripravuje na slaný, ale výnimočne aj na sladký spôsob. Najčastejšie býva dochutená sójovou omáčkou alebo mirinom, čo je sladké japonské ryžové víno. Senbei môžete nájsť v mnohých podobách, od tenkých ryžových plátkov až po širšie krekry, ktoré pripomínajú nami dobre známe ryžové chlebíčky. Aj ich chute sa môžu veľmi líšiť, najčastejšia verzia je so sójovou omáčkou. Výnimkou u ryžových krekrov nie je ani pikantná alebo bylinková príchuť. V Japonsku sa krekry často konzumujú ešte obalené v čerstvej morskej riase.