Cukrový sirup, pšeničná múka, cukor, extrakt zo sladkého drievka - 4%, zvlhčovadlo, zahusťovadlo: guarová guma, konzervant: sorban draselný, aróma, leštidlo: karnaubskú vosk.
Alergény | Lepok |
Pôvod | Fínsko |
Sladké drievko sa pridáva do rôznych sladkostí, likérov, nápojov, do kozmetiky a používa sa aj v zdravotníctve. Chutí ako čierny pelendrek, ktorého sa deti nevedia dojesť. Je to jeho chuťou, alebo farbou? Zaručene kvôli obidvom!
Sladké drievko pochádza pôvodne zo Stredomoria.
Sladké drievko nie je len sladké, veľmi obľúbené sú aj slané, štipľavé a sladko-slané príchute.
Sladké drievko sa používa už tisíce rokov v prírodnej medicíne v Ázii aj v Európe.
Sladké drievko obsahuje prevažne sacharidy, minerály a biologicky aktívne rastlinné látky.
Sladké drievko obsahuje rad biologicky aktívnych zložiek (polyfenolové antioxidanty alebo saponíny).
Ako sa sladké drievko spracováva?
Sladké drievko rastie najlepšie v úrodnej, hlbokej pôde na slnečných miestach a zberá sa na jeseň (september až december), dva až tri roky po výsadbe. Extrakt zo sladkého drievka sa vyrába varením koreňa a následným odparením vody. Výťažky zo sladkého drievka sa vyrábajú v pevnej forme a aj vo forme sirupu.
Energia: 1360 kJ / 320kcal
Tuky: 0,6 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 76 g
z toho cukry: 63 g
Bielkoviny: 3,8 g
Soľ: 0,33 g